środa, 20 czerwca 2018

Surówka z młodej kapusty z marchewką i kukurydzą.


Letnia surówka z młodej kapusty to hit lata. Kapusta w okresie letnim jest niezwykle delikatna, a do tego soczysta i chrupiąca. Idealnie smakuje w połączeniu z innymi warzywami, można łączyć ją  również z owocami. Surówka z młodej kapusty, marchewki i kukurydzy to pyszna propozycja na wiosenny i letni dodatek do obiadu. Można podawać ją do młodych ziemniaczków i mięsa. Świetnie sprawdzi się również do potraw z grilla czy też do dań azjatyckich.
Surówka jest bardzo prosta i szybka do przygotowania.

Składniki:
- średniej wielkości główka młodej kapusty,
- 1-2 marchewki,
- puszka kukurydzy,
- 2-3 łyżeczki majonezu,
- 2-3 łyżeczki śmietany,
- sól,
- pieprz ziołowy

PRZYGOTOWANIE:

1. Kapustę poszatkować i przełożyć do miseczki.


2. Marchewkę zetrzeć na tarce o średnich oczkach i dodać do kapusty.



3. Dodać kukurydzę, a następnie majonez połączony ze śmietaną. Połączyć ze sobą składniki. Doprawić do smaku solą i pieprzem.




5. Podawać na świeżo.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz