wtorek, 3 lipca 2018
Kanapeczki na przyjęcie
Na prywatkę, parapetówkę, karnawał. Na szampańską zabawę sylwestrową, czy też na urodzinowe przyjęcie kanapeczki są przystawką idealną i bardzo dobrym rozwiązaniem. Ich przygotowanie jest bardzo proste pod warunkiem zakupu gotowych produktów.
Ja sama piekłam pasztet drobiowy, pieczeń wieprzowo-drobiową oraz pierś z indyka, dlatego zajęło mi to dość dużo czasu. Jestem osobą, która nie zaopatruje się w gotowe wyroby wędliniarskie, ponieważ nie ufam tego rodzaju produktom.
Kolorowe kanapeczki z dodatkiem pomidorków koktajlowych, sera żółtego, ogórków kiszonych, sałaty, natki z pietruszki i koperku wyglądają bardzo efektownie i są przepyszne. Krótko mówiąc, na imprezę są rewelacyjnie!
Składniki:
- 3 bagietki,
- sałata rzymska lub masłowa,
- pomidorki koktajlowe czerwone,
- pomidorki koktajlowe żółte,
- kilka plastrów sera żółtego,
- kilka ogórków kiszonych,
- natka pietruszki,
- koper,
- masło lub oliwa
KANAPKI Z PASZTETEM DROBIOWYM
Bagietkę kroimy na kromki. Każdą z kromek lekko smarujemy masłem lub skrapiamy oliwą. Na pieczywie układamy liść sałaty, plaster pasztetu, plaster ogórka kiszonego i natka pietruszki.
KANAPKI Z PIECZONĄ PIERSIĄ Z INDYKA
Bagietke kroimy na kromki. Każdą z kromek lekko smarujemy masłem lub skrapiamy oliwą. Na pieczywie układamy liść sałaty, plaster żółtego sera, plaster piersi z indyka, połówkę pomidorka koktajlowego żółtego, koper.
KANAPKI Z PIECZENIĄ WIEPRZOWO-DROBIOWĄ
Bagietę kroimy na kromki. Każdą z kromek lekko smarujemy masłem lub skrapiamy oliwą. Na pieczywie układamy liść sałaty, plaster pieczeni, połówkę pomidorka koktajlowego czerwonego, natka pietruszki.
Przepisy na pasztet drobiowy, pieczoną pierś z indyka i pieczeń wieprzowo-drobiową znajdziecie na moim blogu.
Jeżeli lubicie bardziej wyostrzone smaki, lepszy będzie ser o ostrym, wyrazistym smaku.
Jeżeli preferujecie smaki łagodniejsze, doskonały będzie ser gouda.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz